2011. április 28., csütörtök

Szabadtéri programok


Néhány szabadtéri program, ahol kisgyerekes családok jól érezhetik magukat. A sorrend nem jelez semmit, egyszerűen így jutnak eszembe. Ezeket mind kipróbáltuk, szeretjük és bátran, jó szívvel ajánljuk. Nézzük először az ingyenes helyeket.

  1. Stadtwald
Szuper program azoknak, akik nem csak nézni, hanem etetni, sőt simogatni is szeretnék az állatokat. A legfőbb jellemzője a parknak a dámvad, de láthatunk itt szamarat, kecskét, birkát, és mindenféle szárnyast. Az eleséget számukra a helyszínen automatákból lehet megvásárolni 50 cent-ért. Mosdó a parkon belül található. Parkolni a környező utcákon lehet, illetve hétköznapokon a park főbejáratánál is (bár csak néhány hely van). Hétvégén lezárják az átvezető autóutat, és sétálóutcának használják. Póni lovaglásra is van lehetősége a gyerkőcöknek a főbejáratnál. A park mellett játszóterezhetünk, vagy egy nagyot sétálhatunk a tó körül.

  1. Flora und Botanischer Garten
Ez a nyugalom szigete Kölnben. Egy hatalmas virágoskert szökőkutakkal, kis tavakkal (bennük teknősökkel, óriási pontyokkal, békákkal), üvegházakkal. A világ minden tájáról vannak itt növények. Rengeteg pad van mindenfelé, így bárhol megpihenhetünk, elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott uzsonnát, vagy egyszerűen csak élvezzük a csendet, vagy a tóparton a békák kuruttyolását. Mosdó a „kastély” aljában található, amit hátulról kell megközelíteni. Parkolni a környező utcákon lehet (ingyenes), vagy az állatkert parkolójában (ez fizetős).

  1. Rheinpark
Ez a park a Rajna keleti partján található, közvetlenül a vízparton. Szuper játszótere van, ahol minden korosztály jól érezheti magát (a szülőket is beleértve, ne legyünk restek a gyerekek után mászni és önfeledten élvezni a hosszú csúszdát, vagy a hatalmas pókhálószerű mászókát). Vannak szökőkutak és kis tavacskák, amikben, jó időben rengeteg pancsol önfeledten. A parkon keresztül-kasul vezetnek az utak, ahol jókat lehet biciklizni. A füves részeken focizhatunk, sárkányt eregethetünk, vagy éppen grillezhetünk egy jót.
A park körül közlekedő kisvasutat (fizetős) is próbáljuk ki, egyszer mindenképpen.
Ha kocsival érkezünk, akkor célszerű a Zoobrücke alatt parkolni, már ha elég korán érkezünk és még találunk helyet (mi eddig mindig találtunk). Tudtommal ingyenes parkoló, kivéve akkor, ha valamilyen rendezvény van a közelben. Mosdóügyileg itt nem tudok nyilatkozni, mert még nem volt rá szükség, de biztos van rá lehetőség.

Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése