2011. január 14., péntek

Rossz idő esetén...

Ilyen esős időben, mint ami most tombol Kölnben, nem lehet hosszabb szabadtéri programot szervezni a gyerekeknek. Ezekre az esetekre az egyik megoldás lehet, ha beltéri játszóházakat keresünk fel. Kölnben és környékén több is akad. Párat ezek közül már teszteltünk is.

Nézzük elsőnek a leverkusen-i Family Paradise-t.
Ez Kölntől körülbelül 15-20 percnyire van autóval. A honlapon szinte minden info megtalálható. Hatalmas területen vannak a játékok, eloszlik benne a sok gyerek. Még hétvégén se volt zsúfoltság érzésünk, és eddig még foglalás nélkül is mindig akadt asztalunk.
Nincs tele érmés vagy pénzes játékokkal - amikbe a gyerekek pár óra alatt, egy kisebb vagyont is képesek lennének beledobálni…
Két részre van osztva a csarnok. A hátsó részben van két focipálya, az elektromos kisautópálya, és a nagyobbaknak való hatalmas mászóka csúszdával és labdalövöldözővel.
Az első részben kapott helyet a kisebb gyermekeknek (4 éves korig) való játszórész, amiben a nagyobbak is élvezettel játszanak, építkeznek az óriási kockákkal. A piciknek külön kis trambulinjuk is van. Itt található még a nagy trambulin (8 ugráló résszel), 2 nagy bungee-trambulin (ez külön jegyes), két ugráló (egy nagy tátogó hal, és egy kalózos – ez inkább kisebbeknek), egy kisebb mászóka, nagyon gyors csúszdával, kislabdákkal, egy „óriáskerék”, amit a szülők maguk irányíthatnak (gyerekek nem tudják, mert súlyérzékelős, és mikor ráállunk akkor lép működésbe). Illetve itt található a gyerekek kedvence is, a kisvasút. Ez nem megy folyamatosan, ezért figyelni, fülelni kell, és ha meghalljuk a kis harangot, akkor futóra, hogy le ne késsük az indulást. Itt bőszen lehet pacsizgatni az irányítóval, mikor elhaladunk mellette. Természetesen itt se kell külön fizetni, vagy érmét, jegyet leadni…
Érme, vagy pénzbedobálós játékok közül van léghoki (felnőtt és gyerekméretű egyaránt), billiárd, kis lovacskás körhinta, motoros szimulátor, csocsó, kosárlabda célbadobó, és még sok kisebb gép, de egyik se horribilis áron.
Az egész hely nekünk nagyon családias. Tágas, világos, kedves személyzettel.
Vihetünk magunkkal ételt és italt, de helyben is lehet vásárolni, ha megéheznénk, megszomjaznánk. Elfogadható áron van:  pizza, sült krumpli, virsli, saláta, nuggets, kávék, stb…
Amit mindenképp érdemes vinni, az egy vastagabb zokni (csúszásgátlós, vagy valami puha talpú cipőcske) a gyerekeknek, mert a cipőket le kell venni.
Érdemes elmenni és kipróbálni – akár a szülinapot itt tartani - nekünk ez a favorit, a srácok imádják.
Jó szórakozást Mindenkinek!
Ja, és ha társaság kell, szóljatok, szívesen csatlakozunk a fiúkkal! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése